Із початку року в Україні держава забезпечила протезами вісім тисяч осіб

Фото

В Україні цього року завдяки державній програмі вдалося протезувати вже майже вісім тисяч людей.

Про це під час форуму «Ветерани – шлях додому» у Звягелі на Житомирщині повідомив генеральний директор Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталій Музиченко, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі ми знаходимося на шляху добудови повноцінного комплексного реабілітаційного маршруту і забезпечення протезуванням та іншими допоміжними засобами реабілітації... Ми включаємося ще на етапі проведення реабілітаційних заходів, а не встановлення інвалідності, як це було раніше. За минулий рік програма забезпечення допоміжними засобами реабілітації - це більше ₴3 мільярдів і 360 тисяч виготовлених виробів. У цьому році відповідна програма збільшена на 40%», - зазначив Музиченко.

За його словами, торік за державною програмою були протезовані майже 11 тисяч осіб, а за перше півріччя цього року – майже вісім тисяч людей.

Читайте також: Американські благодійники передали Україні $10 мільйонів на проєкти в медичній сфері

Музиченко додав, що фонд також займається супроводом працевлаштуванням людей з інвалідністю. Так за підсумками 2023 року були працевлаштовані близько 20% людей з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, у львівському комплексі протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки постраждалих від війни Superhumans Сenter, який відкрився торік, вже встановили понад 600 протезів.