Диджиталізація перевірки документів на кордоні спростить перетин кордону для громадян

Надання ДПСУ доступу до державних реєстрів та баз даних дасть змогу уникнути підробок документів і спростить перетин кордону для громадян.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" розповів речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"Для людей це нічого не змінює, а для прикордонників, наших інспекторів це формалізує роботу щодо перевірки документів, щоб уникнути можливості використання людьми підробок. Ці зміни - це уряд розглянув надання можливості Держприкордонслужбі отримувати інформацію з різних реєстрів, баз даних шляхом інформаційного взаємообміну і доступу до цієї інформації ", - розповів Демченко.

За його словами, це, можливо, навіть пришвидшить перетин кордону, оскільки прикордонники одразу бачитимуть усі необхідні дані про особу, яка прибуває на паспортний контроль.

Читайте також: Для виїзду з ТОТ українці можуть скористатися гуманітарним коридором на Волині

Як додав він, після набуття чинності відповідної постанови уряду, ДПСУ укладатиме договори з відповідними органами влади, які є розпорядниками чи власниками реєстрів та баз даних, щоб узгодити використання персональної інформації осіб, які слідуватимуть через кордон.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів надав Державній прикордонній службі можливість отримувати електронні дані з реєстрів і баз даних, власником або адміністратором яких є державні органи влади, щодо громадян, які виїжджають за межі України.