Перед судом постане фігурант справи про розкрадання понад $1,2 мільйона Інституту титану

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно одного з пособників у реалізації злочинної схеми привласнення понад 1,2 млн доларів Державного науково-дослідного та проєктного інституту титану.

Про це САП повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Встановлено, що перший заступник генерального директора державного підприємства за пособництва співвласника та президента офшорної компанії (Британські Віргінські острови) всупереч інтересам держпідприємства уклав агентську угоду, додаток до неї та підписав акти приймання, на підставі яких понад 1,2 млн доларів були переказані за послуги та роботи, що не надавалися й не виконувалися.

Читайте також: ДБР викрило посадовців, які закупили неякісні аптечки для військових майже на ₴60 мільйонів

Частину вказаних коштів фігуранти перевели на рахунки ще однієї компанії, решту обвинувачений переказав на рахунок своєї дружини як винагороду за пособництво.

У САП нагадали, що у квітні 2022 року посадовець Інституту титану вже отримав покарання у вигляді десяти років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, Вищий антикорупційний суд заочно судитиме організатора розтрати 225 млн гривень державної компанії «Артем».