Кабмін погодив експериментальний проєкт щодо військового обліку

Кабінет міністрів погодив запровадження експериментального проєкту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов'язаних і резервістів.

Про це у Телеграмі повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Погоджено, з метою оптимізації та ідентифікації відомостей Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів в цілях національної безпеки та оборони України, пропозицію…стосовно реалізації протягом року експериментального проєкту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов'язаних та резервістів», - поінформував він.

Мельничук зазначив, що урядовцями також затверджено Порядок реалізації експериментального проєкту, яка відбуватиметься шляхом електронної інформаційної взаємодії між національними електронними інформаційними ресурсами.

Читайте також: Командир зможе без ТЦК мобілізувати військовозобов'язаного у свою частину - законопроєкт

Як повідомляв Укрінформ, голова підкомітету з держбезпеки, оборони та оборонних інновацій Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський запевнив, що питання пониження мобілізаційного віку не стоїть на порядку денному.