Заборона УПЦ МП: Зеленський обговорив законопроєкт із Радою церков та релігійних організацій

Законопроєкт, згідно із яким може бути заборонена діяльність УПЦ МП на території України, зможе убезпечити країну від маніпуляцій Росії в бік української церкви.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час відеозвернення, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм глави держави.

Відео: Офіційний канал Президента України Володимира Зеленського

"Ще одне за сьогодні - надзвичайно важливе. Говорив з членами Ради церков та релігійних організацій. І вдячний за підтримку нашого курсу на духовну незалежність України. Верховній Раді запропоновано законопроєкт, який може реально гарантувати, що не буде жодних маніпуляцій з Москви українською церквою. Цей законопроєкт повинен спрацювати та додати Україні соборності, реальної нашої єдності - єдності духовної", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, уряд у січні 2023 року зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №8371 щодо заборони в Україні релігійних організацій, згідно з яким може бути припинена діяльність УПЦ МП.

Читайте також: Об'єднання ПЦУ і УПЦ МП: Епіфаній закликав Онуфрія до діалогу без попередніх умов

Верховна Рада 19 жовтня 2023 року ухвалила в першому читанні цей законопроєкт.

23 липня народні депутати заблокували трибуну Верховної Ради через відмову розглядати законопроєкт про заборону УПЦ (МП), тим самим зірвавши пленарне засідання.

Заступниця голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук повідомила, що Верховна Рада наступного тижня першим питанням розгляне доопрацьований законопроєкт щодо заборони діяльності на території України релігійних організацій, зокрема пов’язаних з Російської Федерацією.

Фото: ОП