За час війни задокументовані 382 правопорушення, пов’язані з торгівлею людьми - ОГП

Від початку повномасштабного вторгнення РФ повідомлено про підозру 158 особам за фактами, пов’язаними з торгівлею людьми, загалом за цей період зареєстровані 382 кримінальних правопорушення цієї категорії.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Офісу генерального прокурора повідомила у Фейсбуці.

«Вже з цих фактів у нас є встановлені особи — повідомлено про підозру 158, стосовно 155 осіб скеровані до суду обвинувальні акти… Якщо говорити по видах експлуатації, то наразі зареєстровано 47 випадків сексуальної експлуатації, 44 випадки трудової експлуатації і близько 30 випадків втягнення у злочинну діяльність», - зазначила начальниця відділу ОГП Ірина Горбань.

Також правоохоронці знешкодили 12 організованих злочинних груп. Загалом судові вироки вже отримали 76 злочинців. Потерпілими від цих злочинів визнані 197 осіб, переважна кількість з яких — жінки та неповнолітні (64%).

Як зазначається, ОГП посилює взаємодію на національному та міжнародному рівнях для протидії торгівлі людьми.

Так, рішенням генпрокурора минулого року створений спеціалізований відділ для протидії торгівлі людьми, триває розвиток співпраці з широким колом державних інституцій, громадських організацій та міжнародних партнерів.

«У нас діє міжвідомча робоча група з питань виявлення, розслідування і припинення фактів торгівлі людьми. Як раз до складу цієї міжвідомчої робочої групи входять всі представники правоохоронних органів, в тому числі працівники Державної прикордонної служби», - зауважила Горбань.

Читайте також: В Україні розробили онлайн-курс для інформування про торгівлю людьми

За її словами, основною метою є виявлення і розслідування кожного факту. «Якщо ми знаємо про те, що відбувається ймовірний факт експлуатації наших громадян за кордоном, ми за допомогою наших колег з Європолу та Євроюсту повідомляємо про це компетентні органи іноземних держав для того, щоб вони відповідно відреагували», - додала Горбань.

Як повідомляв Укрінформ, відповідно до даних Європолу, з початку повномасштабного вторгнення РФ було зафіксовано близько 60 сигналів про можливу торгівлю людьми, де жертвами є українці.

Фото ілюстративне