Зеленський: Маємо повністю реалізувати програму укриттів у школах

Президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності реалізації програми облаштування укриттів у школах, щоб у новому навчальному році якнайбільше дітей могли вчитися офлайн.

Про це він сказав у відеозверненні, передає Укрінформ. 

«Сьогодні – Кропивницький. Щойно було засідання Конгресу місцевих та регіональних влад. Багато питань. Це й підготовка до нашого навчального року в українських школах, і опалювальний сезон, медицина та фінансові можливості в громадах. Серед головного – маємо повністю реалізувати програму укриттів у школах. Щоб у новому навчальному році якнайбільше дітей могли піти у школу офлайн», - сказав Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Він поінформував, що з цього приводу говорив із Премʼєр-міністром Денисом Шмигалем та міністром освіти і науки Оксеном Лісовим.

«Також були сьогодні питання щодо шкільних автобусів. І це треба вирішити саме так, як кажуть у громадах. Щоб реально забезпечити транспорт для дітей. І оперативно. Дав відповідні доручення урядовцям», - підкреслив Президент.

Читайте також: Кабмін надав додатково 5 мільярдів на укриття у школах

Як повідомлялося, раніше Зеленський анонсував підготовкою Кабміном кількох технічних рішень, які допоможуть школам, де безпека це дозволяє, працювати офлайн.