Рада врегулювала діяльність держорганів щодо пошуку зниклих безвісти

Верховна Рада врегулювала діяльність державних органів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

Законопроєкт №11093 про внесення змін до статті 11 Закону України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин» у другому читанні ухвалений 295 голосами.

Документ урегульовує діяльність державних органів у частині виконання пошукових робіт, повноважень щодо здійснення репатріації тіл (останків) та здійснення переговорів з гуманітарними місіями, громадськими об’єднаннями та фізичними особами, які провадять діяльність та/або перебувають на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, інших тимчасово окупованих територіях України, з метою розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Закон наділяє Генеральний штаб Збройних сил України повноваженнями щодо створення пошукових груп за погодженням із Координаційним штабом із поводження з військовополоненими, визначення персонального складу пошукових груп та визначення порядку проведення пошукових робіт.

Читайте також: ВР змінила порядок отримання та декларування вогнепальної зброї

Координаційному штабу надається право на організацію та здійснення переговорів із гуманітарними місіями, громадськими об'єднаннями та фізичними особами, які провадять діяльність і/або перебувають на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Криму та Севастополі, інших тимчасово окупованих територіях для розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Як повідомлялося, Верховна Рада 4 червня ухвалила у першому читанні законопроєкт про внесення змін до статті 11 Закону «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин».