МВС з вересня наблизить до шкіл понад 2 тисячі поліцейських патрулів

Міністерство внутрішніх справ із вересня наблизить до середніх закладів освіти понад 2 тисячі поліцейських патрулів.

Про це у коментарі журналістам у рамках Конгресу місцевих та регіональних влад у Кропивницькому сказав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми з вересня наближаємо більше 2 тисяч нарядів, тобто патрулів, до середніх закладів освіти. Плюс до цього (стеження за порядком щодо освітніх закладів – ред.) будуть підключені 1300 ювенальних офіцерів поліції, 195 шкільних офіцерів поліції, 1600 поліцейських офіцерів громади», - зазначив Клименко.

На його думку, усі школи, які запрацюють з 1-2 вересня в Україні, мають бути максимально охопленими поліцейською присутністю.

«І має бути обмін інформацією (щодо цього – ред.) між органами влади, керівництвом шкіл, батьками і органами правопорядку», - поінформував міністр.

Водночас він зазначив, що до кінця цього року закінчать відповідне навчання і приступлять до виконання своїх обов’язків 1300 офіцерів «Служби освітньої безпеки».

«Ми говоримо і про шкільних офіцерів безпеки, і про офіцерів «Служби освітньої безпеки». 763 таких офіцери, які пройшли навчання у рамках 6-4 місяців, у понеділок вже приступили до виконання своїх обов’язків. До кінця року закінчують навчання і приступають до виконання своїх обов’язків приблизно 1300 цих офіцерів безпеки», - заявив міністр.

За його словами, станом на сьогодні всі – і керівники військових адміністрацій, і керівники громад тощо – зосереджені на тому, щоб максимальна кількість школярів очно пішла до школи. Клименко сказав, що йдеться і про педагогічний персонал навчальних закладів.

«З цією метою у нас було проведено кілька зустрічей із представниками влади, представниками місцевих органів самоврядування. І ми отримали запит (щодо того – ред.), що нам необхідно зробити всім разом, щоб діти пішли до школи. Бо … спочатку був ковід, потім розпочалася повномасштабна війна, і багато дітей – сотні тисяч – у нас не ходять до школи», - зазначив він.

Міністр нагадав, що 13 серпня уряд затвердив експериментальний проєкт по створенню захищених просторів у закладах освіти.

«Ми пішли на те, щоб суб’єкти господарювання надали… середнім школам відповідні укриття, а ми за цей час зробили ремонт, укріплення укриттів під школами або поруч із ними тощо. Ми говоримо про те, наскільки безпечно кожному учневі бути у середньому закладі освіти, у першу чергу, щоб були спокійні батьки, тим паче що частина батьків воює на фронті або обслуговує фронт. Тому ті рішення, які напрацьовані за останні місяці, вони дозволять кільком сотням тисяч наших дітей уже піти очно до шкіл», - поінформував глава МВС.

Читайте також: Поліція візьме «Охматдит» під цілодобову охорону - Клименко

Як повідомлялося, 13 серпня уряд затвердив експериментальний проєкт зі створення захищених просторів у закладах освіти.

У МВС заявили, що захищені простори у закладах освіти не належать до фонду захисних споруд цивільного захисту, і що вони лише частково можуть замінити повноцінні укриття.