Кабмін збільшив квоту на путівки до «Артеку» для прифронтових регіонів

Уряд підтримав запропоновані Міністерством соціальної політики зміни механізму розподілу путівок на оздоровлення і відпочинок дітей.

Про це повідомила пресслужба Мінсоцполітики, передає Укрінформ.

«Відтепер на області, де ведуться активні бойові дії, путівки до дитячого центру «Артек» за кошти держбюджету спрямовуватимуться в першу чергу. Раніше путівки виділялися відповідно до потреби, але не більше 1/2 фактичної кількості на зміну», - йдеться в повідомленні.

У Мінсоцполітики зазначають, що якщо після розподілу на області, де ведуться активні бойові дії, буде залишок путівок, їх розподілятимуть на решту регіонів пропорційно потребі.

Читайте також: Кабмін розширив проєкт єОздоровлення для дітей

Також розширюється перелік категорій дітей з прифронтових регіонів, які матимуть право на відпочинок в “Артеку” за кошти державного бюджету. Тепер путівки в цих областях зможуть отримати діти, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки – діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти осіб, визнаних учасниками бойових дій тощо.

Як повідомлялося, до переліку категорій дітей, які зможуть у 2024 році отримати безплатні путівки в Міжнародний дитячий центр «Артек» (розташований на двох локаціях – у Києві та на Закарпатті), додали дітей учасників бойових дій (зокрема, добровольців) та дітей загиблих (померлих) захисників і захисниць України.