Мін’юст подав до ВАКС позов про застосування санкцій до екскерівника охорони Януковича

Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до колишнього керівника охорони Віктора Януковича - В’ячеслава Заневського.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба міністерства у Фейсбуці

«22 серпня 2024 року Міністерством юстиції України подано до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції» до Заневського В.Є.», - ідеться в повідомленні.

За інформацією міністерства, Заневський — офіцер армії РФ, екскерівник охорони Віктора Януковича, власник 100% корпоративних прав ТОВ «Амстел Скі», яким здійснюється управління готельним комплексом AmstelSki (Буковель).

«Відповідач після початку повномасштабного вторгнення здійснював організацію безпекових заходів при будівництві військово-логістичних інфраструктурних об’єктів на тимчасово окупованих територіях, які мають стратегічне значення для РФ, зокрема, при будівництві мосту через річку Кальміус у Маріуполі, який є частиною сухопутної дороги із Ростова-на-Дону в тимчасово окупований Крим», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Розстріли на Майдані: суд почав розгляд справи проти Януковича та його силовиків

Окрім того, Заневським здійснювалося сприяння армії РФ у пошукових заходах з виявлення громадян України — військовослужбовців ЗСУ, учасників АТО та інших патріотично налаштованих громадян України, які перебувають на ТОТ.

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2023 року Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому керівнику охорони президента-втікача Віктора Януковича, який після захоплення Херсона і частини Миколаївської області допомагав російським загарбникам у придушенні руху опору.

Фото: Радіо Свобода