Президент підписав закони про підтримку військових

Президент України Володимир Зеленський підписав закони про підтримку військовослужбовців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Під час урочистостей у Києві з нагоди Дня Незалежності України Зеленський заявив, що напередодні підписав ухвалені Верховною Радою закони з оборонного пакета. Зокрема це закон, який гарантує повне забезпечення українським воїнам, які діють на території держави-агресора, а також закон, який передбачає для воїнів-легіонерів українське громадянство.

"Кожен, хто відчуває життя й незалежність так само, як і українці, хто бʼється разом з українцями, заслуговує бути серед громадян України", - зазначив Зеленський.

Президент також підписав закон щодо духовної незалежності України.

"Це закон, який убезпечує українське православʼя від московської залежності та гарантовано захищає гідність святинь нашого, українського, народу", – підкреслив він.

Читайте також: Зеленський підписав закон про ратифікацію Римського статуту

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня Верховна Рада внесла зміни до статті 3 Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", якими унормовується статус військовослужбовців, які воюють на території Росії.

Того ж дня парламент ухвалив закон щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які беруть участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України.

Фото: Офіс президента