Прокуратура відкрила справу щодо можливої організації незаконного перетину кордону Дмитруком

Ексклюзив

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом отриманої інформації щодо можливої організації незаконного перетину кордону народним депутатом України.

Про це у коментарі Укрінформу заявила речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець, відповідаючи на питання щодо достовірності даних, оприлюднених у ЗМІ, про те, що позафракційний народний депутат Артем Дмитрук незаконно виїхав за кордон.

«За фактом отриманої інформації щодо можливої організації незаконного перетину кордону народним депутатом України розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України», - зазначила вона.

За її словами, наразі у межах кримінального провадження прокурори спільно зі слідчими та оперативними підрозділами Держбюро розслідувань, а також із Держприкорднослужбою проводять першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення цих обставин.

Читайте також: Офіс генпрокурора оголосив про підозру народному депутату Дмитруку

«Письмове повідомлення про підозру народному депутату скеровано поштовим зв’язком до апарату ВРУ, за відомими місцями проживання та до житлово-експлуатаційних організацій, а відтак вважається здійсненим 25.08.2024 відповідно до КПК України, про що внесено відмітку до ЄРДР», - поінформувала Максимець.

Читайте також: ВАКС оголосив у розшук Олега Гладковського

Як повідомлялося, Офіс генпрокурора оголосив про підозру депутату Дмитруку.

ЗМІ поінформували, що Дмитрук нібито незаконно виїхав за кордон у суботу, 24 серпня.