Переселенцям дозволили брати у тимчасові поселення домашніх тварин

Для розміщення домашніх тварин у місцях тимчасового поселення разом із евакуйованими необхідно подати письмову заяву керівнику МТП з інформацією про улюбленця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у Телеграмі.

«Згідно з постановою Кабінету Міністрів № 930 «Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб», є можливість поселення в МТП осіб разом із їхніми домашніми тваринами. Для цього потрібно отримати попереднє погодження від керівника закладу», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що можливість розміщення тварин залежить від умов і ресурсів конкретного МТП. Для цього переселенці мають подати письмову заяву, де вказати інформацію про домашню тварину. Після чого керівник МТП має ухвалити рішення про можливість проживання з домашніми тваринами, зважаючи на здатність закладу забезпечити належні умови проживання та дотримання санітарних норм.

У Мінреінтеграції рекомендують заздалегідь з'ясувати можливість проживання з тваринами в конкретному МТП.

Читайте також: В Україні з’являться електронні ветпаспорти - що треба знати власникам домашніх тварин

«Вчасна подача заяви та попереднє погодження допоможуть уникнути непорозумінь і забезпечити спокійний переїзд для вас разом із вашою домашньою твариною», - зауважили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій пропонує дозволити громадам використовувати приміщення оптимізованих дитсадків та шкіл як житло для внутрішньо переміщених осіб.