Цьогоріч поліція та СБУ затримали понад 70 паліїв авто військових

Відео

Національна поліція України (НПУ) та Служба безпеки України цьогоріч затримали понад 70 паліїв автомобілів військовослужбовців.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба НПУ, передає Укрінформ.

«Від початку року Нацполіція спільно з СБУ затримала понад 70 паліїв автомобілів військовослужбовців в різних областях України», - заявили у поліції.

Начальник Департаменту карного розшуку Національної поліції України Вадим Дзюбинський поінформував у ефірі «5 каналу», що серед тих, хто потрапляє на гачок РФ, у першу чергу, дорослі, які шукають легкого заробітку, малозабезпечені громадяни України, нерідко — особи, які ведуть аморальний спосіб життя, а також неповнолітні або молодь, яка теж шукає легкого і швидкого заробітку.

Читайте також: У Києві затримали чоловіка за підпал авто військового

За його словами, ці особи у середньому отримують (від своїх кураторів - ред.) десь 500 доларів за виконання такого злочину, хоча їм обіцяють набагато більше.

“У деяких випадках ці особи за це отримували ще менші суми - і 10 тисяч гривень за підпал авто, наприклад. Їх затягують до скоєння злочинної діяльності і обіцяють вже за наступні злочини заплатити більше”, - пояснив він.

Як повідомляв Укрінформ, Нацполіція України спільно із СБУ затримали дві групи паліїв автомобілів військовослужбовців, у складі яких є і неповнолітніх особи.

Фото ілюстративне