У МВС попередили про шахрайську схему щодо додання коштів на мобільний

Маскуючись під відомих операторів зв’язку, зловмисники надсилають громадянам повідомлення у месенджерах або соцмережах про можливість отримання коштів на рахунок чи підключення додаткових послуг.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ (МВС), передає Укрінформ.

«Як діють аферисти? Створюють фейковий сайт мобільного оператора та обіцяють бонуси за реєстрацію SIM-картки на паспорт. На сайті розміщують інструкції та фішингові посилання Bank-ID. Просять ввести конфіденційні дані, як-от паролі, фінансову інформацію задля входу в особистий кабінет», - зазначили у МВС.

Громадянам для того, щоб захиститися від дій шахраїв, радять перевірити цю інформацію на офіційних сайтах та соцмережах операторів і не переходити за підозрілими посиланнями.

«Якщо ваш акаунт було зламано або вашими даними заволоділи шахраї, зверніться до свого оператора зв’язку та банку. Повідомте про шахрайські дії поліції. Будьте обережними та дбайте про власну кібербезпеку», - зазначається у повідомленні.

Читайте також: У Харкові викрили шахрайський колцентр, який ошукав громадян Латвії на майже ₴11 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, у МВС попередили про випадки продажу підроблених посвідчень водія від імені працівників сервісних центрів МВС.

За інформацією міністерства, шахраї під виглядом працівника сервісних центрів МВС Києва на ім’я «Софія Бойко» пропонували людям купити посвідчення водія та отримати документ поштою. Після того, як була розповсюджена інформація про цю шахрайську схему, зловмисники змінили імʼя фейкової адміністраторки на Ганну Володимирівну, а алгоритм шахрайської схеми залишився той самий.