Вироки ВАКС стосуються не лише окремих осіб, а цілих структур, раніше недоторканих - Михайленко

За п’ять років роботи Вищий антикорупційний суд ухвалив вироки стосовно осіб і цілих структур, які раніше вважалися недоторканими в державі.

Як передає Укрінформ, про це зазначила очільниця ВАКС Віра Михайленко під час виступу на конференції, приуроченій до п’ятиріччя роботи суду.

«ВАКС розглянув чимало антикорупційних справ, які стали маркером змін, що відбуваються у нашій державі. Наші вироки стосувалися не лише окремих осіб, а цілих структур, які тривалий час вважалися недоторканими. Вироки створили прецеденти, стали важливим кроком для побудови держави, де корупція більше не буде нормою», - зазначила Михайленко.

За її словами, за роки своєї роботи ВАКС став гарантією того, що в Україні можна і потрібно жити за принципами чесності і правди.

У свою чергу, очільник Апеляційної палати ВАКС Олександр Семенніков наголосив, що за п’ять років роботи суд продемонстрував свою незалежність і справедливість вироків.

Аби суд міг і надалі працювати, потрібно збільшити кількість суддів, а також забезпечити суд належним приміщенням, додав він.

Читайте також: Справа Князєва: у ВАКС зачитали обвинувальний акт, суд почав вивчати докази

Нагадаємо, ВАКС розпочав свою роботу 5 вересня 2019 року.

Протягом п’яти років судді ВАКС ухвалили 207 вироків стосовно 277 осіб, з яких 186 – обвинувальних і 21 – виправдувальний. Наразі 40 засуджених уже відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

Серед засуджених - 9 народних депутатів, 16 держслужбовців, 12 працівників правоохоронних органів, 29 суддів, 17 адвокатів і 5 прокурорів.