Експрацівника Держкосмосу, який перейшов на бік РФ, заочно засудили до 15 років в'язниці

Корольовський районний суд Житомира заочно засудив до 15 років ув’язнення колишнього працівника Державного космічного агентства, який після анексії Криму перейшов на службу до росіян.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ в Житомирській області.

«Співробітники СБУ в Житомирській області встановили, що зрадником є 38-річний колишній випускник житомирського вищого військового навчального закладу. У 2008 році його відрядили для виконання завдань в інтересах оборони держави та її безпеки у Крим до унікального для України центру, який підпорядковувався Державному космічному агентству. Після захоплення Росією півострова тодішній капітан відмовився виконувати розпорядження щодо виїзду на підконтрольну Україні територію та зрадив військовій присязі», - йдеться у повідомленні.

Дезертир також мотивував своїх колег перейти на бік ворога.

Після отримання російського паспорта чоловік присягнув на вірність Росії, пройшов перенавчання у російському виші, отримав аналогічну посаду і нині продовжує служити ворогу на захопленому об’єкті в тимчасово окупованому Криму.

Читайте також: За держзраду судитимуть 10 колишніх прокурорів з Криму

На підставі зібраних СБУ беззаперечних доказів Корольовський районний суд Житомира визнав фігуранта винним у вчиненні злочинів за ч.1 ст.111 (державна зрада) та ч.1 ст.408 (дезертирство) Кримінального кодексу України.

Наказом Міністерства оборони України за порушення військової присяги його позбавлено офіцерського звання «капітан» та звільнено з військової служби.

Як повідомлялося, Корольовський районний суд Житомира засудив до 15 років ув’язнення бойовика, який штурмував позиції ЗСУ на Харківщині та Донеччині й потрапив у полон.

Фото ілюстративне