«Дорожня» справа: САП проситиме арешту для ексголови ОВА Дніпропетровщини і заставу в 40 мільйонів

Ексклюзив

Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме у Вищому антикорупційному суді про обрання ексголові Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентину Резніченку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю вийти під заставу у 40 млн грн.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу заступник керівника САП Андрій Синюк.

«Підготували клопотання про обрання йому (Резніченку - ред.) запобіжного у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 40 млн грн», - сказав Синюк.

Попередньо судове засідання має відбутися у понеділок. Підозру Резніченку вручили особисто, додав Синюк.

Читайте також: Мільйонні збитки на ремонті доріг: ексголові Дніпропетровської ОДА повідомили про підозру

Як повідомлялося, 12 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові Дніпропетровської ОДА у справі про заподіяння 286 млн грн збитків під час ремонту доріг в умовах воєнного стану.

Про підозру також повідомили ексзаступнику голови Дніпропетровської ОДА, екскерівнику департаменту Дніпропетровської ОДА, ексначальнику відділу дорожнього господарства Дніпропетровської ОДА і керівнику суб’єкта господарської діяльності.

Правоохоронці порушили справу після оприлюднення журналістських розслідувань "Української правди" і "Схем" на початку листопада 2022 року про те, що Дніпропетровська ОДА лише за час повномасштабного вторгнення Росії заплатила 1,5 млрд грн фірмі "Будінвест інжиніринг", яка належить фітнес-тренерці Яні Хланті та менеджеру братів Дубинських, яких ФБР розшукує за фінансові махінації в США.

Читайте також: За рік роботи Порталу викривачів НАЗК отримало 3,8 тисячі повідомлень про корупцію

26 грудня 2022 року НАБУ проводило обшуки у Дніпрі щодо Хланти, яка пов’язана з головою Дніпропетровської ОДА Валентином Резніченком і фірма якої лише під час повномасштабного вторгнення РФ отримала 1,5 млрд грн на ремонт доріг.

Детективи НАБУ також провели обшук у робочому кабінеті Резніченка та у деяких профільних департаментах Дніпропетровської ОДА.

24 січня 2023 року Резніченка звільнено з посади голови Дніпропетровської ОДА.