В Україні відзначають День танкових військ

Фото, відео

Президент Володимир Зеленський, міністр оборони України Рустем Умєров, головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський та низка чиновників привітали із професійним святом танкові війська.

Як передає Укрінформ, зокрема Голова держави зазначив, що українські танкові підрозділи своїм професіоналізмом досягають високих результатів у стійкій обороні, успішних контратаках, точному вогні, знищенні ворога та його техніки.

"Дякую нашим танкістам, усім, хто ремонтує техніку, за вашу хоробрість, високу майстерність і справжній український характер», – написав у Телеграмі Зеленський та виклав фото.

*

У вітанні з нагоди Дня танкових військ, розміщеному на сторінці очільника Міноборони у Фейсбуці, йдеться: "Українські танкісти, ви – сталева опора нашої Незалежності. У надскладних умовах ваші танки швидко ведуть наступ, прориваючи порядки противника, а під час оборони – уміло стримують ворожу навалу".

Умєров подякував танкістам за відвагу у численних операціях, які наближають звільнення української землі від російських загарбників.

"Хай ваші постріли завжди будуть влучними, а броня – непробивною", - побажав міністр оборони.

"Вічна пам’ять воїнам-танкістам, які поклали життя за свободу нашої держави", - підкреслив Умєров.

*

Як зазначив у Фейсбуці головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський, широкомаcштабна російська агресія стала перевіркою сили і міці українського війська, яку танкісти гідно пройшли.

"Наші воїни-танкісти володіють передовим досвідом ведення бойових дій в умовах війни нового типу і чи не увесь світ бажає перейняти цей досвід. Адже нині використовується нова тактика застосування бронетехніки з урахуванням ефективної протидії ворожим fpv-дронам та іншим безпілотним засобам", - зауважив Сирський.

Він подякував тисячам українських танкістів, які у ці хвилини дають відсіч московському агресору на передовій.

Головнокомандувач побажав воїнам-танкістам та їхнім родинам міцного здоров’я і благополуччя.

Також Сирський висловив вдячність українським танкобудівникам, інженерам-механікам і майстрам, які цілодобово працюють над ремонтом та відновленням української і трофейної бронетехніки, що і далі буде нищити російських загарбників.

Читайте також: Армія РФ за добу втратила в Україні ще 1210 військових та один засіб ППО

"Вічна пам’ять і вічна слава героям-танкістам, які ціною власного життя відстоювали українську державність і захищали народ! Танкові війська - сталевий кулак Збройних сил України! І російська, знищена у боях техніка, яскраве тому підтвердження", - наголосив генерал.

*

Своєю чергою Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зазначив, що Танкові війська завжди на передовій, йдуть вперед, боронять бойові позиції, нищать ворога. Воїни-танкісти — вогнева міць і підтримка, ударна потужність нашого війська.

"Сьогодні ми відзначаємо День танкових військ! Щиро вітаю наших військовослужбовців із професійним святом! Танкові війська завжди на передовій, йдуть вперед, боронять бойові позиції, нищать ворога. Воїни-танкісти — вогнева міць і підтримка, ударна потужність нашого війська. Дякую за хоробрість, мужність і професіоналізм! Дякую за самовіддане служіння державі та Українському народові! Завжди памʼятаємо героїзм і подвиг захисників і захисниць, які віддали своє життя у боротьбі за Україну", - йдеться в його привітанні з нагоди свята.

Як повідомлялось, День танкових військ України відзначається 14 вересня згідно з указом Президента від 9 вересня 2023 року. Раніше свято відзначалося щороку у другу неділю вересня як День танкістів.

Фото: pressjfo.news