Сьогодні - День фахівців військ радіаційного, хімічного, біологічного захисту

З 2022 року наказом Головнокомандувача Збройних сил України встановлено щороку 15 вересня відзначати в Україні День фахівців військ радіаційного, хімічного, біологічного захисту.

Фахівці РХБ захисту в українській армії є у різних видах Збройних Сил. Так, у Сухопутних військах існують і окремі частини військ РХБ захисту, а ось у Повітряних Силах у військових частинах обов’язково є відповідна служба, а з введенням воєнного стану — і підрозділи радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

Підрозділи радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних Сил України створюють умови для захисту й наступу, а українські вогнеметники в прямому сенсі випалюють російських загарбників з нашої землі.

***

Про це у Фейсбуці сказав головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський з нагоди Дня фахівців військ радіаційного, хімічного, біологічного захисту, який відзначають 15 вересня.

За його словами, сьогодні, в умовах повномасштабної війни, війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту роблять важливий внесок у нашу боротьбу з російським агресором.

“Підрозділи РХБЗ у складі Сил оборони України створюють умови для захисту й наступу, а українські вогнеметники в прямому сенсі випалюють російського окупанта з нашої землі”, - акцентував головнокомандувач.

Він подякував воїнам за вірність українському народу й військовій присязі та побажав міцного здоров’я й перемоги, яка обов’язково буде!

***

Міністр оборони України Рустем Умєров привітав із професійним святом війська радіаційного, хімічного і біологічного захисту.

«Ваша робота – це щоденний захист країни від найнебезпечніших і невидимих загроз. Ви першими стаєте на шляху радіаційних, хімічних та біологічних атак, забезпечуючи безпеку та здоровʼя наших військових і громадян», - підкреслив Умєров.

Очільник Міноборони подякував особовому складу військ радіаційного, хімічного і біологічного захисту за відданість, професіоналізм та мужність. «Ваша місія надзвичайно важлива для оборони України. Бажаю успіхів у службі, міцного здоров'я та мирного неба», - зауважив Умєров.