У «Дії» з’явилися гранти на навчання для студентів

Відео

У застосунку "Дія" з’явилися гранти на навчання для студентів медичного, ветеринарного та фармацевтичного спрямування.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та оприлюднив відео про те, який вигляд має грант і як він працює.

За його словами, студенти, які вступили на контракт, цьогоріч уперше отримають грант, який покриватиме частину або всі витрати протягом навчання.

Гранти доступні студентам, які навчаються за денною або дуальною формою на бакалавра чи магістра медичного, ветеринарного та фармацевтичного спрямування.

Студент не матиме грошей фізично, але матиме сертифікат у "Дії".

“Історія з грантами революційна для нашої системи освіти, вона дасть студентам свободу, а університетам мотивацію”, - підкреслив Федоров.

Розмір гранту для студентів, які склали національний мультипредметний тест мінімум з двох предметів, залежить від отриманих балів.

Зокрема для тих, хто склав НМТ на 150 балів, грант становитиме 15 000+ грн, на 170 балів — 25 000+ грн.

Сума гранту може бути більшою залежно від коефіцієнта. Наприклад, на спеціальність "Освіта / Педагогіка" коефіцієнт 1,5, тому сума гранту збільшиться в 1,5 раза.

Читайте також: На порталі «Дія.Освіта» з'явився симулятор із протимінної безпеки

"Для університету грант — це стимул розвиватися, змінювати підхід, набирати якісний викладацький склад та боротися за студентів. А здорова конкуренція — шлях до розвитку", - наголосив віцепрем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство освіти змінило терміни подання на держгрант на здобуття вищої освіти.