Суд у Львові продовжив на пів року досудове розслідування у справі Фаріон

Фото

Галицький районний суд Львова продовжив термін досудового розслідування у справі про вбивство мовознавиці і громадської діячки Ірини Фаріон до 26 січня 2025 року.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

"Суддя задовольнив клопотання прокурорів та продовжив строк досудового розслідування на 6 місяців - до 26 січня 2025 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що прокурори мотивували клопотання про продовження терміну складністю експертиз та тим, що частина експертиз буде виконана у жовтні та листопаді 2024 року.

Справа Фаріон / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

"У зв'язку із завантаженістю експертних установ на виконанні перебувають одна судово-психологічна експертиза, 17 психологічних експертиз, одна комплексна балістична — продуктів вибуху та пострілу, кілька медичних. Без отримання висновків цих експертиз завершити слідство неможливо", – сказав прокурор.

Читайте також: Вбивство Фаріон: захист потерпілих вимагатиме змінити статтю на таку, що передбачає довічне

Адвокати Зінченка вважають це затягуванням слідства.

Вони, в свою чергу, подавали клопотання про відвід двох прокурорів, яке суд відхилив.

Триває засідання щодо продовження терміну тримання підозрюваного у вбивстві В'ячеслава Зінченка під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 19 липня у Львові невідомий вистрілив у Ірину Фаріон. Невдовзі вона померла у лікарні.

25 липня ймовірного підозрюваного затримали у Дніпрі.

26 липня 2024 року Галицький райсуд Львова обрав запобіжний захід 18-річному жителю Дніпра В'ячеславу Зінченку, якого підозрюють в убивстві Ірини Фаріон, у вигляді 2 місяців під вартою без права внесення застави.

Дочка загиблої і сторона захисту потерпілих вимагатимуть перекваліфікації обвинувачення, а саме - заміни частини першої статті про умисне вбивство на другу, яка передбачає можливість довічного ув'язнення.