Підозрюваному у вбивстві Фаріон продовжили тримання під вартою

Фото

Галицький районний суд Львова на два місяці продовжив термін тримання під вартою В'ячеславу Зінченку, підозрюваному у вбивстві мовознавиці і громадської діячки Ірини Фаріон.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

"За клопотанням прокурорів Львівської обласної прокуратури Галицький районний суд міста Львова продовжив запобіжний захід підозрюваному в умисному вбивстві Ірини Фаріон. Він перебуватиме під вартою без права на заставу ще 60 діб", - йдеться у повідомленні.

"Суспільне" інформує, що адвокат Зінченка Ігор Сулима просив суд змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу стеження. Наразі він збирається подавати апеляцію на рішення суду.

Радіо Свобода натомість повідомило, що перед початком засідання Зінченко заявив, що проситиме, щоби його й надалі тримали під вартою, і зазначив: якщо з ним щось станеться, то це не він собі завдав шкоди.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 19 липня у Львові невідомий вистрілив у Ірину Фаріон. Невдовзі вона померла у лікарні.

25 липня ймовірного підозрюваного затримали у Дніпрі.

Справа Фаріон / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

26 липня 2024 року Галицький райсуд Львова обрав запобіжний захід 18-річному жителю Дніпра В'ячеславу Зінченку, якого підозрюють в убивстві Ірини Фаріон, у вигляді 2 місяців під вартою без права внесення застави.

Читайте також: Поліція надала охорону доньці Фаріон

Дочка загиблої і сторона захисту потерпілих вимагатимуть перекваліфікації обвинувачення, а саме - заміни частини першої статті про умисне вбивство на другу, яка передбачає можливість довічного ув'язнення.

Суд продовжив термін досудового розслідування у справі до 26 січня 2025 року.