Медзаклади первинної допомоги отримали 175 позашляховиків

Фото

Центри первинної медико-санітарної допомоги в різних областях України отримали 175 легкових автомобілів підвищеної прохідності.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

Автомобілі були закуплені в межах спільного проєкту МОЗ зі Світовим банком «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (Heal Ukraine).

«Позашляховики призначені для виїздів сімейних лікарів, вузькопрофільних фахівців та медсестер до пацієнтів у містечка, села й віддалені громади. Завдяки своїй прохідності та надійності вони дозволять медичним працівникам зручніше добиратися до пацієнтів у віддалених населених пунктах, сільській місцевості та гірських районах, навіть в умовах складного бездоріжжя», - йдеться у повідомленні.

Автівки розподілені серед 22 областей, відповідно до визначених ними потреб.

Як зазначили в МОЗ, медпрацівники первинної ланки особливо потребують підвищеної мобільності для супроводу пацієнтів у регіоні. Зокрема, це стосується надання паліативної допомоги вдома, патронажних оглядів новонароджених, виїздів до малорухливих пацієнтів, організації мобільних пунктів вакцинації та виїздів у віддалені громади.

Читайте також: Благодійна асоціація зі Швейцарії передала Україні сім швидких підвищеної прохідності

Як повідомляв Укрінформ, МОЗ отримало від Всесвітньої організації охорони здоров’я за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та уряду Німеччини 23 автомобілі швидкої допомоги.

Фото: МОЗ