Рішення РНБО не забороняє військовим та держслужбовцям вести офіційні сторінки в Телеграмі - ЦПД

Рекомендація Національного координаційного центру кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України обмежити використання Телеграму в державних, безпекових та військових установах не забороняє їм вести офіційні сторінки в цьому месенджері.

Про це керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко заявив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Також додатково потрібно уточнити ще питання: це рішення не забороняє державним органам, військовим формуванням і т. д. вести офіційні сторінки в Телеграмі. Воно цього не стосується", - пояснив Коваленко.

Раніше він уточнив у Телеграмі, що ідеться про службові пристрої.

Читайте також: Розкриття анонімності Телеграм-каналів: Юрчишин розповів про ідеї в Раді

"Якщо простими словами, державні службовці, військові, співробітники критичної інфраструктури не мають використовувати Teлеграм на службових комп‘ютерах. Я раніше говорив, що пересилання робочих документів через Телеграм з робочих пристроїв несе ризики. Зараз це колективне рішення. Але воно не стосується ваших персональних смартфонів", - зауважив Коваленко.

Також він додав, що рішення стосується лише листування і пересилання документів через месенджер.

Як повідомляв Укрінформ, Національний координаційний центр кібербезпеки ухвалив рішення обмежити використання Телеграму на службових пристроях працівників органів державної влади, військовослужбовців, працівників сектору безпеки і оборони, а також підприємств – операторів критичної інфраструктури.

Фото: АА