Уряд затвердив план заходів із відновлення освіти на деокупованих територіях до 2027 року

Кабінет міністрів 20 вересня ухвалив розпорядження «Про затвердження плану заходів з відновлення освіти на деокупованих територіях на 2024–2027 роки».

Як повідомляв Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Цей план містить ключові заходи з відновлення української системи освіти на звільнених територіях, створення безпечного освітнього середовища, забезпечення українського освітнього процесу.

Основні завдання, передбачені планом, включають зокрема формування на звільнених територіях мережі закладів та установ освіти, кадрового резерву й системи управління освітою. Також забезпечення методичними та навчальними матеріалами, надолуження освітніх втрат внаслідок навчання здобувачів освіти під час тимчасового захоплення цих територій.

Читайте також: Індекс реформ 242: закон про дошкільну освіту та про запобігання насильству над дітьми

Реалізація акта сприятиме створенню сприятливих умов для організації та здійснення повноцінного освітнього процесу на звільнених територіях; підвищенню фахової компетентності педагогічних працівників щодо роботи зі здобувачами освіти; забезпеченню надання кожній особі якісних освітніх послуг відповідно до індивідуальних потреб та можливостей на всіх рівнях освіти; активній участі громадянського суспільства у проведенні заходів із відновлення якісної освіти на звільнених територіях.

Читайте також: Україна підписала зі Світовим банком меморандум про освітній проєкт на $415 мільйонів

Проєкт акта був розроблений Міністерством освіти. Обговорення його положень відбувалося на засіданнях Координаційного штабу з питань деокупованих територій.

Як повідомляв Укрінформ, понад 2,6 тис. українців виявили бажання приєднатися до кадрового резерву держслужбовців на деокупованих територіях, 92% з них - вже зараховані.