До Сил оборони щомісяця долучаються близько 6500 добровольців - Міноборони

Середня кількість добровольців, які долучаються до лав Сил оборони щомісяця, становить близько 6500.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив уповноважений представник МОУ з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

"Протягом останніх трьох-чотирьох місяців середня кількість добровольців, які долучаються, використовуючи всі наявні можливості, порядка 6,5 тис. на місяць. Це суттєва цифра тих, хто добровільно звертається чи безпосередньо до військових частин або через рекрутингові центри, чи використовуючи онлайн-платформи, які ми зробили партнерами трохи менше року назад. Динаміка позитивна - щомісяця більше і більше людей звертаються", - зазначив уповноважений представник МОУ з питань рекрутингу.

Він додав, що кількість жінок, які звертаються до рекрутингових центрів, на 15-17% більша ніж тих, хто серед них наразі перебуває в армії. Також людей від 30 до 50 років загалом більше ніж молодших за віком.

Читайте також: У застосунку «Армія+» авторизувалися вже понад 200 тисяч військових - Черногоренко

Бежевець прокоментував відкриття вже 36-го центру рекрутингу в Україні - у п’ятницю, 20 вересня, цей центр почав роботу у Черкасах.

"У Черкаській області це другий центр. Перший відкрився в Умані буквально два тижні тому. Сьогодні ми відкрилися у Черкасах. Це ще одна точка доступу людей до інформації і точка доступу до інформаційної допомоги з приводу того, як долучитися до війська", - сказав він.

За його словами, це другий центр рекрутингу в Черкаській області, але саме в місті Черкаси став першим. Також на сьогодні в рекрутинговий центр в Умані звернулося вже 117 людей, 25 з них є кандидатами, з якими проходить подальша робота по підбору вакансій.

Як повідомляв Укрінформ, в Умані Черкаської області відкрився центр рекрутингу української армії - 34-й в Україні та перший у регіоні.

Фото: Міноборони