Для українських школярів розробили інтегрований курс кримськотатарської мови й літератури

На платформі “Всеукраїнська школа онлайн” розробили інтегрований курс кримськотатарської мови та літератури для учнів 5–6-х класів.

Про це повідомляє представництво Президента України в Криму, передає Укрінформ.

Зазначається, що “Кримськотатарська мова та література” — інтегрований курс для 5-6 класів, розроблений за участі Міністерства освіти і науки України. Він складається зі 140 уроків, які розкривають традиції, звичаї та літературу кримських татар, поглиблюють знання про природу Криму та містять вірші і твори про півострів.

“Цей курс є дійсно важливим, бо не лише представники корінного народу мають знати та вивчати кримськотатарську мову. Завдяки цьому курсу можна розширити коло тих, хто послуговується кримськотатарською мовою”, — зазначила постійна представниця Президента в Криму Таміла Ташева в ході панельної дискусії “Успішний розвиток кримськотатарського народу в межах України”, присвяченій запуску цього курсу.

Фото: ppu.gov.ua

Вона підкреслила важливість цього курсу для збереження та популяризації кримськотатарської мови. І нагадала, що запуск проєкту став можливим завдяки Стратегії розвитку кримськотатарської мови на 2022-2032 роки, яка була створена з ініціативи Президента Володимира Зеленського.

Читайте також: Ташева висловилася за розширення українських і кримських студій у світі

Ташева також зазначила, що наразі на рівні Кабінету Міністрів працює Національна комісія з питань кримськотатарської мови, триває активна робота зі створення мовних стандартів, збереження та розвитку кримськотатарської мови із залученням викладачів та представників академічних кіл.

Як повідомлялося, редактор японської версії сайту «Укрінформ» Такаші Хірано започаткував онлайн-курс кримськотатарської мови, яку сам вивчав три роки.