Точицькому на саміті G7 вручили медаль «Два роки українського спротиву»

Фото

Міністр культури Італії Алессандро Джулі 20 вересня, під час зустрічі міністрів культури G7, вручив медаль «Два роки українського спротиву» міністру культури та стратегічних комунікацій України Миколі Точицькому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій України.

Зазначається, що ця нагорода є символом міжнародної підтримки та визнання героїчного опору українського народу.

Монетний двір Італії за підтримки уряду оголосив про початок виготовлення медалей, які будуть виставлені на продаж. Ця ініціатива спрямована на те, щоб показати світові незламний дух боротьби України за свою незалежність та національну ідентичність.

«Кошти, отримані від продажу медалі, будуть спрямовані на підтримку педіатричної лікарні у Львові, яка надає допомогу українським дітям, які постраждали від війни», - зазначив Джулі.

Читайте також: Точицький обговорив протидію дезінформації із міністром культурної політики Німечинни

Медаль, викарбувана в майстернях Державного друкарського інституту та монетного двору, також була передана іншим учасникам зустрічі міністрів культури G7 як знак вдячності за їхню відданість Україні. Джулі закликав міжнародну коаліцію до спільної роботи для захисту культурної спадщини та ідентичності України.

Як повідомляв Укрінформ, Точицький провів зустріч із заступницею міністра культурної спадщини Канади Ізабель Монду, під час якої обговорили протидію впливу російської пропаганди через кіноіндустрію.

Фото: mcip.gov.ua