Польща надала Україні допомогу на загальну суму €4,3 мільярда - Кондратюк

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Польща надала Україні військову, фінансову та гуманітарну допомогу Україні на загальну суму 4,3 млрд євро (4,78 млрд доларів).

Про це заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк заявила під час зустрічі з маршалком Сенату Польщі Малгожатою Кідавою-Блонською у Варшаві, передає Укрінформ із посиланням на Фейсбук заступниці Голови ВРУ.

"Україна ніколи не забуде і завжди буде вдячна Польщі за надану від початку повномасштабного вторгнення Росії військову, фінансову та гуманітарну допомогу Україні на загальну суму 4,3 млрд євро», - сказала Кондратюк.

Також парламентарка додала вдячність Польщі за незмінну підтримку України на шляху до членства в ЄС та НАТО.

"Вдячні Польщі за незмінну підтримку України на шляху до членства в ЄС та НАТО. Для нас дуже важливим є політичне запрошення до членства. Розраховуємо на адвокацію Польщею цього рішення. Адже тільки членство України в НАТО є найефективнішою гарантією безпеки України, Польщі та всього регіону", - йдеться у дописі.

Читайте також: У Міноборони Польщі підтвердили зобовʼязання Варшави щодо участі у чеській ініціативі

Зі свого боку маршалок Сенату запевнила, що позиція Польщі не змінилася. Кідава-Блонська наголосила, що Польща готова всіляко допомагати Україні на євроатлантичному шляху. Зокрема, в питаннях вступу України в ЄС під час головування в Раді ЄС у першій половині 2025 року.

"Відзначили з пані маршалком, що попри усі наявні виклики, міжпарламентська співпраця України та Польщі лише посилюється. Ми відновлюємо роботу Парламентської Асамблеї Україна-Польща. Вже 24 вересня у Варшаві розпочнеться 13-та сесія Асамблеї", - додала Кондратюк.

Також заступниця Голови ВРУ зауважила, що країни мають посилювати співробітництво у протидії російським кібератакам, дезінформації та пропаганді. За її словами, це буде однією з головних тем цьогорічної українсько-польської парламентської асамблеї.

Як повідомлялося, у травні посол України в Польщі Василь Зварич в інтерв’ю Укрінформу повідомив, що Польща від початку повномасштабного вторгнення Росії надала Україні військової допомоги майже на $4 мільярди.

Фото: Олена Кондратюк / Фейсбук