Зеленська проводить в ООН захід, присвячений безпеці дітей

Три чверті батьків у світі вважають, що їхні діти стикаються з більшою кількістю загроз, ніж вони самі в дитинстві.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила в понеділок перша леді України Олена Зеленська на заході Глобальної платформи Саміту перших леді та джентльменів у Нью-Йорку, пославшись на соціологічне дослідження, проведене у пʼятнадцяти державах на різних континентах.

«У світі немає країни, де діти почувалися б повною мірою захищеними», - підкреслила Зеленська, акцентувавши увагу на наслідках російської агресії проти України.

Захід «Забезпечення майбутнього дітям» проходить на полях Саміту майбутнього та 79-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Він покликаний об’єднати світових лідерів для вирішення нових викликів, пов'язаних із безпекою та добробутом дітей.

Співорганізатори заходу - перші леді України та Естонії у співпраці з низкою країн та ЮНІСЕФ.

Читайте також: В Україні право дітей на освіту доводиться фізично захищати від агресії РФ - Зеленська

Головна увага заходу приділяється правам дітей як на національному, так і на міжнародному рівнях, глобальному партнерству задля вирішенні викликів, що загрожують безпеці та майбутньому молодого покоління, загрозам добробуту дітей.

У заході взяли участь перші леді Естонії, Фінляндії, Гватемали, Литви та інших країн, міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі, глава МЗС Великої Британії Девід Леммі, виконавча директорка ЮНІСЕФ Кетрін Расселл.

Як повідомляв Укрінформ, 22-23 вересня у Нью-Йорку проходить Саміт майбутнього в межах заходів високого рівня Генеральної Асамблеї ООН.

Фото Володимира Ільченка