За час війни прикордонники виявили понад 600 груп, які незаконно переправляли людей через кордон

У період воєнного стану прикордонники виявили понад 600 злочинних організованих груп, які за гроші обіцяли сприяти громадянам у незаконному перетині кордону.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

«За час дії воєнного стану понад 600 злочинних організованих груп були викриті нашими оперативними співробітниками у співпраці з іншими правоохоронними органами», - сказав Демченко.

За його словами, прикордонники постійно ведуть роботу з викриття організованих злочинних груп, які обіцяють людям сприяння в незаконному перетині кордону, беруть за це гроші, інструктують людей тощо.

Демченко додав, що спроби незаконного перетину кордону виявляються щодня.

«Але якщо порівняти останні півтора місяця, то кількість охочих незаконно перетнути кордон значно зменшилася. Це особливо ми відчули у серпні, цього місяця ми не спостерігаємо збільшення спроб незаконно перетнути кордон. Але такі спроби продовжуються, хоч їх і менше», - сказав речник ДПСУ.

Читайте також: Прикордонники не перевіряють військово-облікові документи водіїв міжнародних перевезень

Він зауважив, що найбільше спроб незаконно перетнути кордон залишається по зеленій ділянці кордону, тобто поза межами пункту пропуску. «І тут незмінний напрямок, де більшість таких спроб відбувається, це кордон із Молдовою та Румунією. Також є спроби незаконно перетнути кордон на шляхах, де це можна легально зробити, тобто по напрямках пунктів пропуску. Там особи або намагаються ховатися в конструктивних особливостях транспортних засобів, або ... використовувати підробні документи, або в інший спосіб намагаються фальсифікувати свої умови перетину кордону», - зазначив Демченко.

Як повідомляв Укрінформ, щодня у пунктах пропуску прикордонники виносять відмову на виїзд з України у середньому 130-150 громадянам України. Одна з підстав - відсутність військово-облікових документів.

Фото ілюстративне / ДПСУ