Кримінальні аналітики Нацполіції вибороли призові місця на міжнародному конкурсі у США

Фото

Фахівці Департаменту кримінального аналізу Національної поліції України посіли перші два призові місця із шести номінацій щорічного Міжнародного конкурсу аналітичних продуктів у Сполучених Штатах Америки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Нацполіція.

Конкурс проводився у рамках 34-ї тренінгової конференції під егідою Міжнародної асоціації кримінальних аналітиків у штаті Невада.

До складу української делегації, яку очолив начальник Департаменту кримінального аналізу Роман Бутко, увійшли фахівці служби кримінального аналізу Нацполіції та Державної прикордонної служби України.

На конкурс були представлені понад 130 аналітичних продуктів США.

Делегація українських кримінальних аналітиків також представила свої інтелектуальні розробки, які здобули призові місця.

У змаганнях на кращий аналітичний продукт у категорії «Продукт для побудови схеми звʼязків та діаграм» перемогла заступниця начальника управління кримінального аналізу Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області Ірина Русняк.

Друге місце в категорії «Тактичний аналітичний продукт» виборов заступник начальника управління кримінального аналізу ГУНП в Одеській області В'ячеслав Клименко.

Також учасники конкурсу ознайомилися з найкращими світовими практиками кримінального аналізу й поділилися досвідом використання технології відеоаналітики BriefCam під час документування воєнних злочинів Росії.

Читайте також: Українських фотографів і відеографів запросили до конкурсу «Щасливий В'єтнам 2024»

Участь української делегації у міжнародній конференції відбулась за сприяння відділу з правоохоронних питань посольства США в Україні (INL).

Як повідомляв Укрінформ, Нацполіція з 24 лютого 2022 року зафіксувала 278,3 тисячі російських обстрілів.