МОУ поновило конкурс на посади керівників оборонних підприємств

Міністерство оборони України поновило конкурсний відбір кандидатів на посади керівників оборонних підприємств, який був призупинений на період дії воєнного стану.

Про це повідомляє Міноборони, передає Укрінформ.

Як підкреслюється, рішення Міноборони про поновлення конкурсного відбору стосується виключно підприємств в оперативному підпорядкуванні оборонного відомства та має на меті забезпечення прозорого визначення претендентів на керівні посади.

За словами заступника міністра оборони Станіслава Гайдера, конкурсний відбір допоможе “залучити професійних та доброчесних менеджерів до формування стратегій розвитку, управління та нагляду за менеджментом наших підприємств. Результатом цього рішення стане більш якісне задоволення потреб Сил оборони в умовах війни”.

Робоча група, яка вже розпочала роботу, визначатиме й затверджуватиме критерії оцінювання кандидатів на ці посади для кожного підприємства окремо.

Відбір кандидатів відбуватиметься на засадах прозорості критеріїв оцінювання та вимог до посади, відкритості оголошень про конкурс.

Передбачається також залучення професійної рекрутингової компанії до процедури відбору та запрошення представників міжнародних організацій, дипломатичних установ, експертного середовища до участі в засіданнях робочої групи з відбору.

Читайте також: Міноборони планує запровадити 100% е-документообіг в армії та реформувати ТЦК - Умєров

Проведення процедур відбору керівників підприємств відповідає принципам корпоративного управління Організації економічного співробітництва та розвитку.

Очікується, що рішення сприятиме довірі громадянського суспільства та партнерів до рішень Міноборони як ефективного власника держпідприємств.

Як повідомляв Укрінформ, наглядова рада АТ "Українська оборонна промисловість" ухвалила рішення про початок конкурсу на посаду гендиректора товариства.

Фото: Depositphotos