В Україні представлять нові підходи до цифровізації соціальних послуг

У п’ятницю, 27 вересня, у Києві відбудеться другий Global Digital Social Forum, учасники якого обговорять нові діджитал-підходи у наданні соціальних послуг.

Про це йдеться у пресрелізі Міністерства соціальної політики, який є в розпорядженні Укрінформу.

«27 вересня 2024 року Міністерство соціальної політики України організовує вже другий Global Digital Social Forum 2024, який об'єднає понад 300 учасників – представників уряду, бізнесу, громадських організацій та міжнародних партнерів», - йдеться у повідомленні.

Очікується, що захід стане майданчиком для обговорення нових підходів до цифровізації соціальних послуг, зокрема шляхів розвитку людського капіталу через інноваційні технології.

Учасникам форуму представлять архітектуру нового соціального порталу, за допомогою якого всі необхідні документи для надання соціальної допомоги родинам будуть інтегровані безпосередньо у Єдину інформаційну систему соціальної сфери.

Окрема панель буде присвячена обговоренню ролі громад у цифровізації соціальної сфери, а також обміну досвідом та кращими практиками.

Захід організовано Міністерством соціальної політики України у партнерстві із Всесвітньою продовольчою програмою ООН (ВПП) та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

Читайте також: У Мінсоцполітики розповіли, коли стартує пілот програми базової соціальної допомоги

Як повідомлялося, в Україні запрацює соціальний портал електронних послуг, що надає Міністерство соціальної політики. На порталі, який є складовою Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС), можна буде знайти всю необхідну інформацію про соціальні послуги, подати заяву або звернення, щоб їх отримати, або ж залишити повідомлення про людину або сім'ю, яка потребує соціальної підтримки. Очікується, що ухвалення на місцях відповідних рішень буде значно спрощено завдяки тому, що ЄІССС автоматично підтягуватиме необхідну інформацію. Громадяни матимуть можливість відстежувати статус своїх звернень в особистому кабінеті.