МВС не використовуватиме програмне забезпечення із Росії під час розбудови системи відеомоніторингу

Ексклюзив

Міністерство внутрішніх справ України не використовуватиме програмне забезпечення з РФ або з країн, які підтримують Росію, під час розбудови системи відеомоніторингу.

Про це у інтерв’ю Укрінформу заявив заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко, відповідаючи на питання, програмним забезпеченням якої країни буде послуговуватися МВС для розбудови системи відеомоніторингу.

«Ніхто однозначно не використовує програмне забезпечення та обладнання, яке виготовляють у РФ або має зв’язки з Росією. Так само ми не рекомендуємо послуговуватися ПЗ країн, які підтримують РФ. На сьогодні є достатньо продуктів від європейських, американських, українських виробників, якими можна послуговуватися, щоб розбудовувати ці системи», - зазначив він.

Заступник міністра заявив, що є і інша сторона цього питання, яка полягає у тому, що Міністерство внутрішніх справ не є регулятором у цій сфері і тому не може забороняти використовувати певний програмний продукт.

Читайте також: Захист інформації у системах відеомоніторингу контролюватимуть Держспецзв’язку та СБУ

За його словами, МВС вже звернулося до Кабінету Міністрів України за роз’ясненням щодо встановлення єдиного регулятора, який буде визначати, яке саме програмне забезпечення точно не можна використовувати або яке рекомендовано використовувати (у цьому питанні — ред.).

Як повідомлялося, 18 березня Тимченко заявив, що у Міністерстві внутрішніх справ вважають, що камер відеоспостереження в Україні наразі недостатньо.