У Відні проходить виставка російського озброєння, захопленого ЗСУ

Фото

У столиці Австрії проходить виставка UNBREAKABLE CODE ("Код незламності"), на якій представлено захоплену українськими захисниками військову техніку та озброєння армії РФ.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, виставка, яка вже пройшла в низці європейських столиць, відбувається у приміщенні української ГО "Mrija“.

"Надважливим сьогодні є показувати артефакти війни громадянам європейських країн, щоб вони не забували, що ця війна реально може вплинути на життя кожного з нас", - зазначив у коментарі агентству голова "Mrija" Андрій Каріоті.

У Відні проходить виставка «Код незламності» / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

На його переконання, ця виставка також стала важливим імпульсом для австрійського суспільства на передодні визначальних виборів до парламенту Австрії 29 вересня. "На цих виборах визначиться майбутнє країни, адже з високою ймовірністю проросійська Австрійська партія свободи набере найбільшу кількість голосів та ввійде в урядову коаліцію. Тож задуматись про завтра вартує вже сьогодні, і ніщо так не примушує задуматися, як ракета або навіть її уламок у вигляді музейного експоната", - додав він.

До Відня міжнародна виставка про війну, розв'язану Росією, прибула з Брюсселя, а перед цим вона демонструвалася у столицях Угорщини та Німеччини.

У рамках виставки також пройшли онлайн-виступи та відеозвернення українських військових істориків та посадовців, які розповіли про експонати та війну РФ проти України.

Читайте також: У Британії проходить виставка «Україна: від минулого до майбутнього»

Міжнародна виставка організована Національним військово-історичним музеєм України МОУ, Центром досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки ЗСУ за підтримки асоціації "Фундація "Золота Бджола" (Бельгія) та всеукраїнської асоціації "Кадетська співдружність".

Як повідомляв Укрінформ, у приміщенні Українського хабу в Брюсселі відкрилася експозиція уламків російської зброї, з якої були вилучені компоненти електроніки та складові частини, вироблені у країнах Заходу.