Український мартиролог поповнився інформацією ще про майже 1,4 тисячі репресованих

До бази даних «Український мартиролог XX століття» упродовж вересня внесено інформацію про 1384 осіб, які зазнали репресій за радянських часів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Державна архівна служба у Фейсбуці.

«У вересні 2024 року до бази даних «Український мартиролог XX ст.» додано картки про 1384 постраждалі особи, які включають, зокрема, 30 фотодокументів», — ідеться в повідомленні.

Так, база поповнилася за рахунок опрацьованої інформації Центральним державним аудіовізуальним та електронним архівом, наданої Центральним державним архівом громадських об’єднань та україніки, державними архівами Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Сумської та Чернігівської областей.

«Відтепер у зазначеній базі даних для користувачів доступна інформація про 137 074 репресовані особи», - інформує Державна архівна служба.

Читайте також: Прокуратура РФ скасувала понад 4 тисячі рішень про реабілітацію жертв репресій

Як повідомлялося, Український мартиролог XX ст. – це інформаційно-пошуковий інтернет-проєкт, що розміщений на офіційному вебпорталі Державної архівної служби та містить стислу інформацію про постраждалих від репресій 1920–1950-х років: фотопортрет або кілька фотографій (за наявністю), ім’я особи та коротка характеристика роду занять, дати життя, відомості щодо реабілітації, посилання на архів, де зберігаються архівно-слідчі справи та інші дотичні матеріали.