В Енергоатомі підтвердили затримання посадовця компанії на отриманні хабаря

В НАЕК «Енергоатом» підтвердили затримання посадовця компанії під час отримання неправомірної вигоди.

Як передає Укрінформ, про це Енергоатом повідомляє у Телеграмі

“Завдяки злагодженій роботі правоохоронців та активної участі представників Енергоатома було затримано одного із працівників компанії під час отримання неправомірної вигоди”, - ідеться у повідомленні. 

У Енергоатомі зауважили, що затриманий сприяв у вирішенні питання в іншій компанії завдяки своїм звʼязкам та виступив посередником між підрядником і іншою компанією.

У Енергоатомі наголосили, що їхній пріоритет - забезпечення дотримання норм чинного законодавства.

“В компанії діє політика нульової толерантності до корупції. І це стосується не тільки внутрішніх питань компанії, а й поведінки працівників поза межами службової діяльності”, - підкреслили у НАЕК.

Тривають слідчі дії. Енергоатом й надалі сприятиме слідчим у проведенні якомога швидшого та неупередженого розслідування.

Читайте також: Справу про хабарництво колишнього мера Сум передали до суду

За повідомленнями ЗМІ, йдеться про топменеджера Енергоатома Олександра Скопича. Зазначається, що Служба безпеки України 28 вересня затримала його під час передачі йому хабаря у 100 тисяч гривень біля офісу компанії, з якої посадовець його вимагав за постачання палива.

Як повідомляв Укрінформ, Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про застосування до заступниці прокурора Запорізької області запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із заставою у 8 мільйонів гривень.