МОЗ радить використовувати маски при високому рівні пилу в повітрі

Для зменшення впливу забрудненого повітря слід відмовитися від прогулянок, носити захисну маску або респіратор, кілька разів на день приймати душ, а також пити багато води.

Відповідні рекомендації у звʼязку з високим рівнем забрудненості повітря у низці областей у Фейсбуці оприлюднило Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

Для зменшення впливу забрудненого повітря в МОЗ радять не виходити на вулицю без нагальної потреби, вимкнути вентиляційні системи, які забирають повітря з вулиці.

Слід зачинити вікна та двері, ущільнити отвори підручними засобами - скотч, волога тканина.

Також у МОЗ радять проводити вологе прибирання приміщень як вдома, так і на робочих місцях, встановити ємності з водою для зволоження повітря в приміщенні.

На вулиці слід використовувати захисну маску або респіратор, у разі їх відсутності варто прикрити ніс та рот вологою тканиною.

Окрім цього, необхідно приймати душ кілька разів на день і пити багато води - із розрахунку 2-3 літри на дорослу людину.

Також у МОЗ закликали послуговуватися лише перевіреними джерелами інформації, зокрема слідкувати за оновленнями офіційних сторінок регіональних Центрів контролю та профілактики хвороб.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Українського гідрометеорологічного центру, у низці областей України до п’ятниці, 4 жовтня, збережеться високе запилення повітря.

Це пов'язано з тим, що до України заходять вітрові потоки з Каспійської низовини, де триває пилова буря і високе запилення повітря.

Читайте також: У Києві зафіксували 11 температурних рекордів у вересні

На територію Київської області пил потрапить 1 та 2 жовтня, але його кількість буде вже меншою. Втім для Київщини, Чернігівщини та Сумщини якість повітря може погіршуватися ще й через переміщення оксиду вуглецю із задимленням, що пошириться з-за меж України з північного сходу 1 жовтня.