Королева Камілла подякувала за подаровану їй книгу про Україну

Фото

Королева Великої Британії Камілла подякувала за надіслану їй книгу британсько-української письменниці Анни Шевченко "Around the war in twenty stories" ("Навколо війни через 20 історій").

Про це повідомив Державний комітет телебачення і радіомовлення України, передає Укрінформ.

Листа із Букінгемського палацу отримав голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олег Наливайко.

"Від імені Її Величності Королеви я дякую Вам за примірник "Around the war in twenty stories", який Ви люб’язно надіслали Її Величності. Королева була зворушена дуже особистими історіями, які містяться в книзі, і була рада дізнатися, що кошти від продажу книги пішли на благодійні організації для підтримки постраждалих", - ідеться у листі особистої секретарки королеви Софі Деншем.

За її словами, королева рада була вітати першу леді Олену Зеленську в лютому в резиденції Кларенс-хаус і сподівається на подальший розвиток міцних дружніх зв’язків, які існують між Сполученим Королівством та Україною.

Книга британсько-української письменниці Анни Шевченко "Around the war in twenty stories" ("Навколо війни через 20 історій") вийшла друком за сприяння Держкомтелерадіо у межах благодійної акції "Українським дітям – українську книгу" на Харківській книжковій фабриці "Глобус", яка входить до складу акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія "Укрвидавполіграфія".

Як зазначив Наливайко, "цей проєкт став ще одним підтвердженням солідарності Великої Британії з Україною в найтяжчі для нас часи випробувань російською агресією. Історії українців, описані в книзі – це спільна історія нашого спротиву і боротьби за незалежність, це приклад сили і незламності України. Голоси українців, героїв цієї документальної книги, відтепер почуті англомовною міжнародною спільнотою. Тому цей проєкт є таким важливим для України".

У книзі зібрані 20 історій пересічних українців – від вчительки, яка веде уроки у бомбосховищі, і бібліотекарів, які переховували українські книги під час тимчасового захоплення росіянами Херсона, до чемпіонки кінного спорту, яка загубила коня у Бучі, і маленької дівчинки Мілани, яка ділиться останнім, що в неї є – цукеркою, яку вона везе з розбомбленого міста.

За словами авторки книги, всі історії, описані в книзі, є реальними. Книга друкувалася під час обстрілів за 40 кілометрів від фронту. Вся команда - від автора до перевізників книги у Лондон працювала над книгою безкоштовно. Всі гроші від продажу мали піти людям, про яких ідеться у книзі, але всі вони відмовилися і пожертвували їх благодійним організаціям: на фінансування протимінного обладнання для фермерів, придбання ліків для дитячої лікарні у Львові, доставку тактичних засобів медицини на передову та на підтримку дитячої бібліотеки в Херсоні і притулку для собак у Харкові.

Читайте також: Зеленська виступила на саміті Global Soft Power у Британії

Як повідомляв Укрінформ, у Києві презентували автобіографічну книгу-буклет в пам’ять про Героя України, воєнного розвідника Олега Зайцева, який загинув у бою за острів Зміїний у травні 2022 року.

Фото: Державний комітет телебачення і радіомовлення України