Зеленський привітав єврейські громади з Рош га-Шана

Президент Володимир Зеленський привітав єврейські громади з Новим роком – Рош га-Шана.

Про це він написав у соцмережі X, передає Укрінформ.

"Шана това єврейським громадам по всій Україні та в усьому світі, які відзначають Рош га-Шана. Цьогорічне святкування, як і в попередні роки, відбувається у час війни та труднощів для євреїв в Україні й інших країнах, де агресія та терор становлять загрозу нормальному життю. Однак сенс Нового року – в надії на нове пробудження, на перемогу добра над злом, на те, що життя подолає всі труднощі та несправедливості. Саме про це сьогоднішні молитви: про відновлення чесного миру, справедливості та нормального життя для всіх тих, хто був позбавлений цього", - зазначив глава Української держави.

Він побажав кожній єврейській громаді, що сьогодні збирається за святковим столом і куштує яблука та мед, "солодкого майбутнього року", а також сили, надії та віри в завтрашній день на тлі сьогоднішніх викликів.

Як повідомляв Укрінформ, Рош га-Шана - свято початку нового року для усіх, хто сповідує юдаїзм. Цьогоріч його святкують із 2 до 4 жовтня.

Читайте також: В Умані понад 10 тисяч брацлавських хасидів взяли участь у масовій молитві

Це свято відзначається на честь створення світу. За віруваннями юдеїв, в Рош га-Шана Бог визначає долю людини на наступний рік, проте це рішення не остаточне і протягом наступних десяти днів може бути змінене. Тож з початком нового року починаються десять днів каяття, протягом яких віряни сподіваються отримати сприятливе рішення, яке буде остаточно затверджене на десятий день – Йом-Кіпур.

Фото: ОП