Конституційний Суд відмовився розглядати скаргу Богуслаєва щодо стягнення активів у дохід держави

Конституційний Суд відмовився розглядати конституційну скаргу колишнього народного депутата і президента корпорації «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва стосовно конституційності норм закону «Про санкції», які передбачають стягнення активів у дохід держави.

Як передає Укрінформ, відповідна інформація оприлюднена на сайті суду.

«…колегії суддів відмовили у відкритті конституційних проваджень у справах за конституційними скаргами: Богуслаєва Вячеслава Олександровича щодо конституційності пункту 11 частини першої статті 4, абзацу першого частини першої, частини другої статті 51 закону "Про санкції" від 14 серпня 2014 року № 1644–VII, абзацу тринадцятого частини восьмої статті 2831 Кодексу адміністративного судочинства України», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у пункті 11 частини першої ст. 4 закону "Про санкції" йдеться про «стягнення в дохід держави активів, що належать фізичній або юридичній особі».

Читайте також: Мін'юст подав другий позов про застосування санкцій до Богуслаєва

Як повідомлялося, Вищий антикорупційний суд застосував санкції проти В’ячеслава Богуслаєва та колишнього топменеджера компанії Петра Кононенка і конфіскацію їхніх активів. Їм було оголошено підозру у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору.

Згодом Фонду державного майна передали в управління активи, що належали Богуслаєву та Кононенку, серед яких Мотор-Банк та Вінницький авіаційний завод.

Крім того, у дохід держави стягнули грошові кошти Богуслаєва, розміщені на рахунках у Мотор-Банку в розмірі понад 554 млн грн та в ПУМБі в розмірі 79,5 млн грн.