День захисників і захисниць, Рютте у Києві й хасиди в Умані

Фото тижня

Україна продовжує протистояти повномасштабному вторгненню РФ. Життя під час війни фіксують фотокореспонденти Укрінформу.

Що потрапило в об’єктиви цього тижня – дивіться у добірці світлин.

Фото: В'ячеслав Мадієвський

Згорілий автомобіль біля понівеченого внаслідок влучання російської керованої авіабомби житлового будинку, Харків, 3 жовтня 2024 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Постраждалий мешканець багатоповерхового житлового будинку, пошкодженого внаслідок влучання російського КАБа, Владислав стоїть, загорнутий у плед, навпроти своєї зруйнованої квартири, Запоріжжя, 29 вересня 2024 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Мешканець багатоповерхового житлового будинку, пошкодженого внаслідок влучання російського КАБа, стоїть у дворі посеред уламків, Запоріжжя, 29 вересня 2024 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Медичні працівники та правоохоронець несуть на ношах місцеву 90-річну жительку Валентину, яка постраждала внаслідок російського обстрілу, Запоріжжя, 1 жовтня 2024 року.

Фото: Ніна Ляшонок

Дах зерносховища, пошкоджений унаслідок нічної дронової атаки Росії на Ізмаїльський район, Одеська область, 2 жовтня 2024 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Бійці 65-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України поблизу Гуляйполя, Запорізька область, 12 вересня 2024 року.

Фото: Анастасія Смольєнко

Військовослужбовець почесної варти біля могили під час церемонії вшанування памʼяті загиблих військових з нагоди Дня захисників та захисниць України на Личаківському кладовищі, Львів, 1 жовтня 2024 року.

Фото: Кирило Чуботін

Поліцейський з велосипедом на дорозі під час загальнонаціональної хвилини мовчання в пам’ять про загиблих воїнів з нагоди Дня захисників і захисниць України на вулиці Хрещатик, Київ, 1 жовтня 2024 року.

Фото: В'ячеслав Мадієвський

Учасники церемонії поховання командира роти 123-го окремого батальйону 113-ї Харківської окремої бригади ТрО капітана Максима Кудріна на позивний "Рись", який загинув у боях біля Дворічної на Харківщині, на військовому цвинтарі у Харкові, 30 вересня 2024 року.

Фото: Анастасія Смольєнко

Шеврон на рукаві форми військовослужбовця, який слухає виступ артистів під час урочистого концерту до Дня захисників і захисниць України біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Львові, 1 жовтня 2024 року.

Фото: Анастасія Смольєнко

Ветерани російсько-української війни Ілля Пилипенко (праворуч) та Іван Горулько під час благодійного забігу з перешкодами Spartan Lviv 2024 з метою збору коштів на потреби ГУР МОУ та реабілітацію пораненого військового, Львів, 28 вересня 2024 року.

Фото: Євген Котенко

Новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте (ліворуч), який здійснив свій перший візит до Києва на цій посаді, та Президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції, Київ, 3 жовтня 2024 року.

Фото: Кирило Чуботін

Прочанин-хасид, який прибув до Умані на святкування юдейського нового року Рош га-Шана, Черкаська область, 2 жовтня 2024 року.

Фото: Юрій Рильчук

Кухар насипає порцію борщу в одноразовий посуд під час роботи польової кухні, яку розгорнули представники ГО "Поранені СОС" та "Дім воїна" з метою збору коштів на підтримку ЗСУ, у межах відзначення Дня захисників і захисниць України на площі Ринок біля ратуші, Івано-Франківськ, 1 жовтня 2024 року.

Фото: В'ячеслав Мадієвський

Ветеринари надають медичну допомогу собаці, евакуйованому із зони бойових дій, у Центрі надання медичної допомоги, Харків, 2 жовтня 2024 року.

Фото: Олександр Клименко

Хлопчик під час концерту-меморіалу у виконанні Національного симфонічного оркестру України “Симфонія № 1 “Пам’яті мучеників Бабиного Яру” Дмитра Клебанова”, приуроченого до 83-х роковин трагедії у Бабиному Яру, у Національній філармонії України, Київ, 29 вересня 2024 року.

Фото: Анастасія Смольєнко

Актори на метрових ходулях під час театралізованого дійства з нагоди відкриття 35-го Міжнародного театрального фестивалю “Золотий Лев – 2024” у дворі Будинку вчених, Львів, 3 жовтня 2024 року.

Фото: В'ячеслав Мадієвський

Захід сонця над містом, Харків, 29 вересня 2024 року.