Стефанчук привітав педагогів зі святом: Попри виклики війни освітяни продовжують давати знання

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук наголосив, що попри величезні виклики повномасштабної війни українські освітяни продовжують давати знання.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук написав у Фейсбуці з нагоди Дня працівників освіти України.

«Вітаю кожного й кожну, хто сьогодні навчає, викладає, виховує і наставляє, з професійним святом. Попри величезні виклики повномасштабної війни, попри постійні тривоги і ворожі обстріли, — наші освітяни продовжують давати знання. Незалежно від формату навчання, вчителі та викладачі роблять наших дітей освіченими, навчають головним принципам і цінностям, серед яких любов до Батьківщини, патріотизм та повага до наших захисників і захисниць», - зазначив Стефанчук.

За його словами, росіяни руйнують наші школи і дитячі садочки. Цілять ракетами у друкарні, прагнучи знищити українську книгу. 

«Та попри все – вони ніколи не знищать нашу історію, нашу мову і нашу ідентичність! Дякую освітянам за кожний проведений урок, за кожну лекцію, за вашу майстерність і особисту відданість професії!», - наголосив Стефанчук.

Читайте також: Президент відзначив освітян державними нагородами і почесними званнями

***

"Вчитель — це не лише професія, а й покликання. Покликання виховувати, навчати й випускати в майбутнє нове покоління українців. Під час повномасштабного вторгнення вчителі на додачу стали захисниками. Хтось — зі зброєю в руках пішов захищати державу й наше майбутнє. А хтось — дбає про безпеку наших дітей у школах", - зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, щорічно, у День працівників освіти, проходить нагородження найкращих освітян на Global Teacher Prize Ukraine.

"Був радий особисто вручити цінні подарунки переможцям. Я дякую кожному, хто піклується й оберігає учнів, навчає науці та любові до Батьківщини. Ваш внесок у розвиток держави неоціненний. Те, якою Україна буде в майбутньому, прямо залежить від вашої роботи сьогодні", - наголосив Шмигаль.

Як повідомлялось, День працівників освіти — професійне свято працівників освіти України, відзначається щорічно в першу неділю жовтня.

Фото: Фейсбук Руслана Стефанчука