Завдяки освітянам держава і суспільство можуть ставати сильнішими - Зеленський

Відео

Президент України переконаний, що від роботи освітян залежать наступні десятиліття українського народу та майбутнє наших дітей.

Про це Володимир Зеленський заявив у вечірньому зверненні, передає Укрінформ.

“Сьогодні передусім вдячність нашим освітянам. Усім українським вчителям, викладачам, усім, від кого залежить не просто робота шкіл чи університетів в Україні, а справді – наступні десятиліття нашого народу, майбутнє українських дітей”, - зауважив глава держави.

Відео: ОП

Президент наголосив, що попри все мільйони українських школярів та студентів здобувають освіту, здобувають професію.

“На більшій частині нашої держави – офлайн, у нормальному режимі, і це важливо – щоб діти могли здобути не тільки знання, а й усі потрібні соціальні навички, уміння спілкуватися”, - підкреслив Зеленський.

Він подякував усім працівникам системи освіти, хто ставиться зі справжньою повагою до дітей: “Кожному вчителю, кожній учительці, хто підтримує дітей і тоді, коли їм важко, коли помиляються, і тоді, коли приходить перший успіх – щоб діти розуміли, як не зупинитись, як досягти ще більших результатів".

Також глава держави подякував всім керівникам громад в Україні, владі областей  – усім, “хто справді шукає, як у цей надзвичайно складний час підтримати школу, підтримати професійно-технічну освіту, підтримати університет”.

Читайте також: Кращою вчителькою України стала Леся Павлюк з Івано-Франківська

Президент висловив окрему вдячність тим, про кого зазвичай не згадують, але без кого неможливо уявити навчальний процес: авторським колективам, працівникам видавництв, які пишуть, які друкують українські підручники, навчальну літературу загалом.

“Система освіти завжди залежить від багатьох людей, які роблять свою справу щодня, і завдяки цьому наша держава, наше суспільство можуть зберігатись і жити й передавати українську культуру від покоління до покоління і ставати сильнішими”, - наголосив Зеленський.

Як відомо, День працівників освіти відзначається в першу неділю жовтня.

Фото: ОП