Прокуратура клопотатиме про арешт очільниці Хмельницької МСЕК

Ексклюзив

Прокуратура клопотатиме у Печерському районному суді міста Києва про обрання очільниці Хмельницької обласної МСЕК запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 500 мільйонів гривень застави.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець.

“Плануємо звертатися до суду з клопотанням про застосування до підозрюваної запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 500 мільйонів гривень застави”, - сказала вона.

За інформацією Укрінформу, судове засідання з обрання запобіжного заходу розпочнеться у Печерському райсуді столиці орієнтовно в обід.

Нагадаємо, 5 жовтня працівники Державного бюро розслідувань затримали та повідомили про підозру у незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи.

Перед цим, 3 та 4 жовтня, правоохоронці провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання посадовиці та її близьких родичів.

У керівниці МСЕК в робочому кабінеті було виявлено 100 тис. доларів, а також низку підроблених медичних документів, списки «ухилянтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Вдома у посадовиці та її родичів працівники ДБР знайшли майже 5 млн 244 тис. доларів, 300 тис. євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси та коштовності.

Жінка намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйона доларів через вікно.

Вказані кошти фігурантка не внесла до своїх щорічних декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування.

Наразі вилучені під час обшуків кошти визнано речовими доказами та передано на відповідальне зберігання до банку.

Читайте також: Фейкові висновки МРТ для ухилянтів: у житомирської лікарки вилучили понад ₴4 мільйони

Прокурор вніс до суду клопотання про їх арешт.

Також зазначається, що правоохоронці перевіряють підстави набуття родичами підозрюваної великої кількості об’єктів нерухомості за кордоном та в Україні, елітного автопарку, корпоративних прав та рахунків за кордоном з майже 2,3 млн доларів.

Згідно з інформацією на сайті обласної ради, Хмельницьку обласну МСЕК очолює Тетяна Крупа, яка входить до депутатської фракції партії «Слуга народу».