Іспанія готується відправити в Україну черговий гуманітарний вантаж

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес під час спілкування в онлайн-форматі з очільником Державної прикордонної служби Сергієм Дейнеком повідомила про хід підготовки чергового вантажу для України, зокрема автомобілів швидкої допомоги.

Як передає Укрінформ, про це повідомила ДПСУ.

Дейнеко ознайомив іспанську сторону з актуальною інформацію про стан бойових дій і найнагальнішими військовими та гуманітарними потребами.

Він подякував Іспанії за постійну підтримку України. Окрему вдячність висловив за підготовку підрозділів та окремих фахівців ДПСУ, відпочинку й оздоровлення дітей бійців-прикордонників, надання двох мобільних шпиталів, автомобільної і броньованої техніки, захисного обладнання.

Також Дейнеко подякував Міністерству оборони Іспанії за підтримку нещодавнього транспортування і доставки нового польового госпіталю, що є результатом співпраці з фондом "Санта Клара" та його очільницею сестрою Лусією Карам.

Роблес поінформувала про завершення двоетапного постачання спецтехніки і снігоочисників, які були замовлені на прийдешню зиму.

Читайте також: Сибіга обговорив із главами МЗС Іспанії та Північної Македонії зміцнення обороноздатності України

Крім того, повідомила про хід підготовки наступного вантажу, а саме транспортних і тактичних машин високої мобільності та автомобілів швидкої допомоги.

Сторони домовилися про постійний зв’язок для подальшого співробітництва.

Як повідомляв Укрінформ, українські прикордонники, які служать на передовій, отримали від фонду іспанського монастиря "Санта-Клара" автомобілі і генератори.