В аеропорту «Бориспіль» відбувся захід «Моменти стійкості щодень»

Фото

У приміщенні аеропорту «Бориспіль» відбувся захід «Моменти стійкості щодень» з нагоди Всесвітнього дня ментального здоров'я, який відзначають 10 жовтня. Участь у ньому взяла дружина Президента Олена Зеленська.

Про це перша леді повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Аеропорт «Бориспіль» від початку повномасштабної війни не може обслуговувати авіарейси. Але відчуття близького польоту тут зберігається та підтримується, бо аеропорт працює: проводить перепідготовку персоналу, різні заходи й узагалі тримається в тонусі. Він – утілена ілюстрація ментального здоров’я, що показує, як не втрачати себе навіть у найскладніших умовах. Тому саме тут сьогодні відбувся захід «Моменти стійкості щодень» з нагоди Всесвітнього дня ментального здоров'я, який відзначають 10 жовтня», – розповіла Зеленська.

За її словами, захід об’єднав психологів центрів життєстійкості, молодіжних центрів, шкіл, медичних працівників та фахівців з інших сфер, які нині опановують основи психологічної допомоги в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Дослідження, представлене під час заходу, показало: підвищений рівень стресу відчуває зараз майже кожен третій українець (36%), 11% мають високий рівень стресу, 40% – помірний, 13% – низький. Водночас дослідження засвідчило, що 73% українців мають чималий ресурс стійкості: 35% є стійкими, ще 38% – радше стійкими.

Читайте також: Ляшко закликав українців не нехтувати тривожними сигналами щодо ментального здоровʼя

За словами Зеленської, Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?» покликана підтримувати і підвищувати ресурс стійкості.

Як повідомлялося, Всеукраїнська програма ментального здоров'я "Ти як?" - ініціатива першої леді України Олени Зеленської, спрямована на розбудову якісної системи надання послуг у сфері психосоціальної підтримки та розвиток культури піклування про ментальне здоров'я.